ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΤΩΝ ΟΥΛΩΝ

Η ασθένεια των ούλων προκαλείται από τη βακτηριακή πλάκα που συσσωρεύεται γύρω από τα δόντια, πάνω σε αυτά, καθώς και ανάμεσά τους. Αν η βακτηριακή πλάκα δεν αφαιρεθεί με το τακτικό βούρτσισμα και τη χρήση οδοντικού νήματος, μπορεί να ερεθίσει τα ούλα και να οδηγήσει σε κοκκίνισμα, πρήξιμο και αιμορραγία των ούλων, τα οποία είναι κάποια από τα πρώτα συμπτώματα της ασθένειας των ούλων, γνωστής ως ουλίτιδας.

Αν τα σημάδια αυτά της ασθένειας των ούλων δεν αντιμετωπιστούν, μπορεί να αναπτυχθούν μικρά κενά ανάμεσα στα δόντια και τα ούλα. Καθώς αυτά τα κενά βαθαίνουν, μπορεί σταδιακά να οδηγήσουν σε περιοδοντίτιδα, η οποία είναι μία από τις πιο σοβαρές μορφές της νόσου των ούλων. Αν φτάσετε στο στάδιο αυτό, μπορεί να έχει προκληθεί βλάβη και, αν δε θεραπευθεί, μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια των δοντιών.

Για το λόγο αυτό είναι σημαντικό να σταματήσετε την εξέλιξη της ασθένειας των ούλων στα πρώτα της στάδια (ουλίτιδα), βρίσκοντας αποτελεσματικούς τρόπους για να διατηρείτε τα ούλα σας υγιή.

ΤΑ ΤΡΙΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΤΩΝ ΟΥΛΩΝ

Τα υγιή ούλα είναι ζωτικής σημασίας για να έχετε δυνατά δόντια και ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλίσετε πως τα ούλα σας είναι υγιή, είναι η καλή καθημερινή στοματική φροντίδα.

Χρειάζονται τρία απλά βήματα για να διατηρείτε τα ούλα και τα δόντια σας καθαρά και να προλάβετε την ασθένεια των ούλων.

ΒΗΜΑ 1 - Βουρτσιζετε τα δοντια σας δυο φορες την ημερα με οδοντοκρεμα parodontax

Βουρτσίζετε τα δόντια σας δύο φορές την ημέρα για τουλάχιστον δύο λεπτά με μια μαλακή ή πολύ μαλακή οδοντόβουρτσα με μικρή κεφαλή και μαλακές στρογγυλές τρίχες. Χρησιμοποιείτε την οδοντόκρεμα parodontax, η οποία αφαιρεί με φυσικό τρόπο τη συσσωρευμένη βακτηριακή πλάκα, βοηθώντας έτσι να διατηρείται σφιχτή η γραμμή των ούλων. Με δύο φορές βούρτσισμα την την ημέρα είναι 4Χ πιο αποτελεσματική* από μια συνηθισμένη οδοντόκρεμα στην αντιμετώπιση της βασικής αιτίας της αιμορραγίας των ούλων, της οδοντικής πλάκας.

ΒΗΜΑ 2 - Αφαιρειτε την πλακα αναμεσα στα δοντια σας με οδοντικο νημα

Χρησιμοποιείτε οδοντικό νήμα ή μεσοδόντιο βουρτσάκι για να αφαιρέσετε την πλάκα από τα σημεία που δεν μπορεί να φτάσει η οδοντόβουρτσά σας, όπως στην περιοχή ανάμεσα στα δόντια. Να θυμάστε να κινείτε ήπια το οδοντικό νήμα, διότι διαφορετικά μπορεί να τραυματίσετε τα ούλα σας.

ΒΗΜΑ 3 - Να επισκεπτεστε τακτικα τον οδοντιατρο σας για την αφαιρεση της συσσωρευμενης πλακας και την προληψη της ασθενειας των ουλων

Να επισκέπτεστε τακτικά τον οδοντίατρό σας για έλεγχο, καθώς ένας επαγγελματίας μπορεί να εντοπίσει τα προβλήματα στα ούλα σας πριν εμφανίσετε συμπτώματα. Ο οδοντίατρός σας μπορεί επίσης να κάνει οδοντικό καθαρισμό για να αφαιρέσει την επίμονη συσσώρευση της βακτηριακής πλάκας (πέτρα) και να συμβάλλει στην πρόληψη της ασθένειας των ούλων.

Ακολουθείτε τα τρία αυτά βήματα και με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε να προλάβετε την ασθένεια των ούλων, να διατηρείτε τα ούλα σας υγιή και τα δόντια σας δυνατά.

ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΩ ΗΔΗ ΟΥΛΙΤΙΔΑ;

Αν έχετε κάποιο από αυτά τα συμπτώματα της ασθένειας των ούλων ή αν έχετε ήδη ουλίτιδα, τα τρία αυτά βήματα μπορούν να βοηθήσουν ώστε να σταματήσετε την εξέλιξη της ουλίτιδας. Αυτό είναι σημαντικό, καθώς αν δεν αντιμετωπιστεί, μπορεί να εξελιχθεί σε περιοδοντίτιδα, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια των δοντιών. Αν πάσχετε από ουλίτιδα, θα πρέπει να επισκεφθείτε τον οδοντίατρό σας, ο οποίος μπορεί να συμβάλλει ώστε αυτή να μην επιδεινωθεί.

*σε σχέση με μία κοινή οδοντόκρεμα έπειτα από οδοντικό καθαρισμό και βούρτσισμα δύο φορές την ημέρα.