ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΤΕ ΤΗΝ ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΑ ΤΩΝ ΟΥΛΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΒΟΥΡΤΣΙΣΜΑ ΤΩΝ ΔΟΝΤΙΩΝ;

Τα υγιή ούλα δεν αιμορραγούν, επομένως η αιμορραγία κατά το βούρτσισμα ή τον καθαρισμό με οδοντικό νήμα δεν είναι φυσιολογική. Μπορεί να είναι ένα πρώτο σημάδι της ασθένειας των ούλων, οπότε θα πρέπει να συμβουλευθείτε τον οδοντίατρό σας.

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΟΥΛΑ ΜΟΥ ΑΙΜΟΡΡΑΓΟΥΝ ΟΤΑΝ ΒΟΥΡΤΣΙΖΩ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΜΟΥ;

Η αιμορραγία των ούλων κατά το βούρτσισμα των δοντιών μπορεί να μην οφείλεται στο έντονο βούρτσισμα ή σε λάθος οδοντόβουρτσα, αλλά να είναι σημάδι της ασθένειας των ούλων. Η αιμορραγία των ούλων προκαλείται από τη συσσώρευση της βακτηριακής πλάκας γύρω, πάνω και ανάμεσα στα δόντια. Αν δεν αφαιρεθεί (συνήθως με το βούρτσισμα) μπορεί να ερεθίσει τα ούλα, γεγονός που ενδέχεται να προκαλέσει αιμορραγία κατά το βούρτσισμα.

Είναι σημαντικό να συμβουλευθείτε τον οδοντίατρό σας εάν δείτε αίμα κατά το βούρτσισμα ή τη χρήση οδοντικού νήματος. Ο οδοντίατρος θα σας συμβουλεύσει πώς να αντιμετωπίσετε την αιμορραγία των ούλων ώστε να μην την αφήσετε να εξελιχθεί σε μια πιο σοβαρή μορφή της ασθένειας των ούλων όπως η περιοδοντίτιδα.

Υπάρχουν όμως πέντε απλά βήματα που μπορείτε να εντάξετε στην καθημερινή στοματική σας φροντίδα, ώστε να μειώσετε τον κίνδυνο αιμορραγίας κατά το βούρτσισμα των δοντιών: